Saturday, March 10, 2007

Ø Το ΔΣ της ΟΛΤΕΕ επειδή ο χρόνος περνάει και υπάρχουν πολλά προβλήματα στα σχολεία της τεχνικής επαγγελματικής εκπαίδευσης και κυρίως το πώς θα λειτουργήσουν το επόμενο σχολικό έτος και ποιο θα είναι το εργασιακό μέλλον των συναδέλφων μας , σε μια ύστατη προσπάθεια απέστειλε στην Υπουργό Παιδείας κα Μ. Γιαννάκου την παρακάτω πρόσκληση για άμεση συνάντηση μαζί της .
Ο.Λ.Τ.Ε.Ε.
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ
ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ Αθήνα, 7 / 3 / 2007
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Αρ. Πρωτ.: 43
Δ/NΣΗ : ΑΧΙΛΛΕΩΣ 37
ΠΡΟΣ: ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
Κα Μαριέττα ΓιαννάκουΤ.Κ 10436 - ΑΘΗΝΑ
ΤΗΛ: 210 5238973 - 210 5121399
6932798177
FAX: 210 5202798 - 210 5121399
ΗΛΕΚΤ/ΚΗ ΣΕΛΙΔΑ: http://www.oltee.gr ΚΟΙΝ :1) ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
E-mail: oltee@otenet.gr κ. Γεώργιο Καλό
mail@oltee.att.sch.gr 2) ΓΕΝΙΚΟ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΥΠΕΠΘ
κ. Ανδρέα Καραμάνο
3) ΕΙΔΙΚΟ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ
κ. Ράμμα Κων/νο
4) ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΗ ΤΜΗΜΑΤΟΣ Β’ – ΤΕΕ κα Γεωργαντζέλη Πολυξένη



ΘΕΜΑ : « ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΑΜΕΣΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ »


Κυρία Υπουργέ

Μετά τις πρόσφατες συναντήσεις της Ομοσπονδίας μας με τον Υφυπουργό κ. Γ. Καλό και τον Ειδικό Γραμματέα κ. Κ. Ράμμα όπου τέθηκε το διεκδικητικό μας πλαίσιο και οι διεκδικήσεις μας για την λειτουργία των ΕΠΑΛ – ΕΠΑΣ , υπήρξε διάσταση απόψεων.
Οι απόψεις της Ομοσπονδίας μας είναι η λειτουργία ενός σχολείου επαγγελματικής εκπαίδευσης με παροχή γνώσεων όχι μόνον γενικής παιδείας αλλά και εξειδικευμένης γνώσης ώστε οι μαθητές να μπορούν να ανταποκριθούν επάξια στα επαγγελματικά τους καθήκοντα στην αγορά εργασίας. Δεν επιθυμούμε το ΕΠΑΛ να λειτουργήσει σαν ένα σχολείο με χαρακτηριστικά Γενικού Λυκείου, που η πράξη έχει αποδείξει ότι έχει αποτύχει.

Το ΔΣ της Ομοσπονδίας, σας υποβάλλει τις άμεσες διεκδικήσεις μας που είναι οι παρακάτω :
Δημιουργία Διεύθυνσης Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης στο ΥΠΕΠΘ.

Συμμετοχή της ΟΛΤΕΕ στο Εθνικό Συμβούλιο Παιδείας (ΕΣΥΠ) , στην Επιτροπή Παρακολούθησης ΕΠΕΑΕΚ και στον Οργανισμό Επιμόρφωσης Εκπαιδευτικών (ΟΕΠΕΚ ).

Άμεση κατάργηση της Τεχνολογικής Κατεύθυνσης από το Γενικό Λύκειο.

Στα ΕΠΑΛ να συμπεριληφθούν όλες οι ειδικότητες που λειτουργούν ήδη στα ΤΕΕ και έχουν αντίστοιχα τμήματα φοίτησης στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Στις ΕΠΑΣ να προστεθεί η διδασκαλία μαθημάτων Γενικής Παιδείας και να λειτουργήσουν συγκεκριμένες ειδικότητες για τις οποίες δεν υπάρχουν αντίστοιχες στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Αλλαγή του ωρολογίου προγράμματος της Α’ τάξης ΕΠΑΛ, με αντιπροσωπευτικά μαθήματα όλων των τομέων που περιλαμβάνονται στον κάθε κύκλο (έχει γίνει πρόταση στον Ειδικό Γραμματέα ).


Να θεσμοθετηθεί η κοινή λειτουργία ΕΠΑΛ, ΕΠΑΣ κσι ΤΕΕ (μέχρι την ολοκλήρωσή τους) σε μια λειτουργικά ενιαία σχολική μονάδα με ενιαία Διεύθυνση, Υποδιεύθυνση και Σύλλογο Διδασκόντων.

Επαναλειτουργία των 61 ΤΕΕ που καταργήθηκαν με τις υπουργικές αποφάσεις από το νέο σχολικό έτος .

Να επιτραπεί η εγγραφή απόφοιτων ΓΕΛ στη Β΄τάξη των ΕΠΑΛ σε τμήματα τομέων και ειδικοτήτων, καθώς και των απορριπτόμενων μαθητών της Β τάξης των ΤΕΕ στη Β τάξη των ΕΠΑΛ και επίσης να προβλεφθεί η λειτουργία στα ΕΠΑΛ τμημάτων συνεχιζόμενης δια βίου εκπαίδευσης, διάρκειας ενός έτους, μόνο με μαθήματα ειδικότητας, προς κάλυψη των εκπαιδευτικών αναγκών των αποφοίτων ΓΕΛ προκειμένου αυτοί να ενταχθούν σε μία ειδικότητα για την αγορά εργασίας.

Να καθιερωθεί ποσόστωση εισαγωγής στα ΑΕΙ – ΤΕΙ σύμφωνα με το μαθητικό δυναμικό των ΕΠΑΛ – ΓΕΛ που θα συμμετέχουν στις πανελλήνιες εξετάσεις.

Να καθοριστεί ποσοστό 25 % εισαγωγής στα ΤΕΙ ,τις στρατιωτικές και αστυνομικές σχολές για όσους εξεταστούν στις ειδικές πανελλήνιες εξετάσεις.

Άμεση επιμόρφωση των εκπαιδευτικών της τεχνικής επαγγελματικής εκπαίδευσης που για αρκετά χρόνια έχουν παραμεληθεί.

Άμεση εγκατάσταση όλων των απαραίτητων εργαστηρίων και σχολικών βιβλιοθηκών στα ΕΠΑΛ και ανανέωση του εργαστηριακού εξοπλισμού των ΣΕΚ και ΣΕ.

Άμεση προβολή στα ΜΜΕ και τον Tύπο του θεσμού των ΕΠΑΛ & ΕΠΑΣ για την ενημέρωση της κοινής γνώμης πριν την λήξη του τρέχοντος σχολικού έτους.


Επειδή όλες οι παραπάνω διεκδικήσεις είναι επείγουσες και καίριες και ανήκουν κατά κύριο λόγο στην αποκλειστική δικαιοδοσία σας καλούμε για μία ακόμη φορά να δεχθείτε το ΔΣ της Ομοσπονδίας μας για να σας εκθέσουμε και να συζητήσουμε όλα τα παραπάνω .

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ της Ο.Λ.Τ.Ε.Ε.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΠΕΤΤΑΣ ΠΟΛΥΚΑΡΠΟΣ ΜΑΛΑΓΑΡΗΣ

No comments: